Как се определят цените на климатиците


Как се определят цените на климатиците Автор: ,
С настъпването на зимния сезон, всеки човек започва да мисли как ще се отоплява тази зима. И понеже парното и твърдото гориво са страшно скъпи, най-често избираната алтернатива за отопление са климатиците. Въпреки високите им цени, хората ги предпочитат, тъй като ако климатикът е качествен, той е и икономичен и не надува сметката за тока. Поради тази причина през зимата търсенето на климатици се повишава драстично. Същото е и през лятото – все повече хора търсят начин да се спасят от жегата и хукват да си купуват климатик. През пролетта и есента обаче, търсенето на климатици рязко спада. Ето защо именно през тези два сезон климатиците са на най-изгодни цени.



Има много фактори, които влияят при определянето на цената на даден климатик – характеристиките му, мощността му, вида му и други. Освен това, при определяне цената на даден климатик, отношение взема и монтажа му. Както вече казах, през лятото и зимата търсенето на този вид продукти се повишава драстично, което води до невъзможност фирмите, предлагащи климатици, да смогнат да обслужат всички клиенти. Не че няма налични климатици, а просто хората за монтаж стават дефицит. Това пък от своя страна води до повишаване цената за монтаж на климатика, а от тук и неговата крайна цена като цяло. Ако една фирма продава климатици, които през пролетта и есента са с безплатен монтаж, то през лятото и зимата, същата тази фирма ще Ви иска допълнително между 150 и 300 лв за монтаж. Другият вариант е да чакате няколко седмици или дори месец, докато служителите на фирмата смогнат да дойдат и при Вас. Ето защо, не бива да чакате „да опре ножа до кокала” както е казал народът, а трябва по-отрано да помислите, ако сте решили да купувате климатик. Не чакайте температурните амплитуди да паднат под нулата, или да се вдигнат до 40 градуса, за да си купите климатик. Така, хем ще Ви излезе по-евтино, хем няма да се налага да чакате седмици наред, за да дойдат да Ви го монтират.

Крайната цена на даден климатик, освен от характеристиките, вида, мощността и монтажа му, се определя и от марката. Всеизвестно е, че цените на продуктите на доказаните световни лидери в тази област са доста по-високи от тези, на сега прохождащите фирми в областта. Това е така, тъй като всеки би предпочел да даде малко повече пари, но да си купи климатик от известна марка, което е и един вид гаранция за качество, отколкото да спести някой грешен лев, и да си купи някакъв климатик, чиято марка вижда и чува за пръв път. Това разбира се не означава че новите производители на климатици предлагат по-некачествени продукти, но хората гледат на тях с недоверие. Това е така, защото много пъти сами сме се убеждавали в максимата, че евтиното почти винаги излиза по-скъпо.

Ако сте решили да купувате климатик, но чакате да се застуди повече времето, правите голяма грешка. Купете го още сега, защото вероятно ще получите безплатен монтаж, а и климатикът ще бъде монтиран в дома Ви още днес. Няма да плащате за монтажа, нито пък ще Ви се налага да студувате седмици наред, докато дойде редът и Вашият климатик да бъде монтиран.

Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+