Ревю на таблет Prestigio MultiPad PMP7070C - част 2


таблет Prestigio MultiPad PMP7070C Автор: ,

Окомплектовка, Дизайн, Размери, Екран, Батерия

Първият сблъсък с Multipad 7070C ме остави със смесени чувства. От една страна ме възхити изключително тънкия дизайн и малкото тегло, от друга, таблетът оставя неприятното впечатление на евтино устройство. Машинката е с дебелина само 10мм и тегло 300 грама. За сравнение, Samsung Galaxy Tab е с тегло 380 грама и дебелина 12мм... Като усещане, Prestigio устройството се приближава до електронните книги - леко и удобно за държане.
Допълнително ме зарадва вградената в задната част на таблета стойка, която по никакъв начин не загрозява дизайна и не увеличава дебелината. С нейна помощ можете да поставите машинката под удобен за вас ъгъл.
Окомплектовката е стандартна - картонена кутия, зарядно, USB кабел. Тъй като това е тестова бройка, внесена предварително нищо чудно при стандартната доставка да бъдем зарадвани с някоя допълнителна глезотия. Поне досега, това винаги е бил стила на Престижио - изключително добра окомплектовка, включваща например калъф или допълнителни кабели и зарядни. Но... това е в сферата на гадаенето, към момента, таблетът разполага с минимално необходимото за неговото функциониране.



Корпусът на таблета е изпълнен от евтина пластмаса - сребърна отпред и черна отзад. На гърба му ще видите пластина, която може би е от метал, върху която е изобразено логото и името на Prestigio Multipad. Както може да се очаква предвид цената, екранът не е покрит с Gorilla Glass както е при Samsung Galaxy Tab и Dell Streak, а с пластмаса според мен. Поне при почукване върху него не създава усещане на стъкло... Не знам как това ще се отрази на здравината му и евентуални издрасквания, но мисля, че използването на протектор е задължително. Отпечатъците от пръсти са голяма напаст и са ясно видими, независимо колко чисти и сухи са ръцете ви.
Е, както разбрахте, Prestigio Multipad PMP7070C няма да спечели награда за дизайн, но пък за сметка на това е изключително тънък, лек и удобен за държане.
От горната страна на таблета ще намерите бутон за включване и друг за регулиране на силата на звука. От долната страна са наличните интерфейси - вход за захранване, 3.5мм аудиоизход, micro USB и забележете - mini HDMI порт за връзка с LCD телевизор. Чудесна изненада, която отсъства и в значително по-скъпи модели.
таблет Prestigio MultiPad PMP7070C Дисплеят на Multipad 7070C е с достатъчен запас от яркост, но не е добър избор за гледане под ъгъл. Хоризонталният ъгъл е в приемливи граници, но при повече от 30 градуса наклон по вертикала, цветовете се променят до неузнаваемост. Резолюцията както написах по-горе е 800х480 пиксела. Работата с дисплея е удобна и приятна. След като сте свикнали да чукате като кълвач със стилуса по резистивни екрани, преходът към капацитивен мултитъч ще е пълно удоволствие за вас. Акселерометърът работи добре и реакцията е бърза.
Таблетът разполага само с предна камера с ниска резолюция - VGA. Относно качеството й - камерата е предвидена за видеочат и върши добре своята работа. Вграденият говорител е учудващо силен - чувствително по-силен отколкото при Samsung Galaxy Tab.



Батерия

Несъмнено, един от най-важните показатели за всяко преносимо устройство е времето му на автономна работа. Определено имах притеснения, че ниската цена може да доведе до недостатъчно голям акумулатор при Prestigio MultiPad, но се оказа, че бъркам. Таблетът се държи чудесно по този показател. Може да се каже, че няма разлика между времето, което изкарва с един заряд и това на Samsung Galaxy Tab. Тоест, при интензивно непрекъснато използване вие ще имате на разположение около 6-7 часа преди батерията да ви предаде. Това е качеството, с което MultiPad PMP7070C ме спечели.


НАЗАД към

НАПРЕД към

Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+